I paint flowers, so they will not die!

I paint flowers, so they will not die!

Frida Kahlo is zo’n 65 jaar na haar overlijden een onuitputtelijke inspiratiebron voor vele kunstenaars. Komt het door haar tragische levensloop, of ligt het aan de bizarre, van alle taboes ontdane manier waarop ze zichzelf doorheen haar artistieke leven in beeld bracht? Feit is dat deze vrouw met haar eigenzinnige zelfportretten, tot de verbeelding blijft spreken en velen inspireert!

Frida had geen makkelijk leven, kreeg kinderverlamming op haar zesde en overleefde een zwaar ongeval op haar twintigste, waaraan ze een blijvende handicap overhield. Het was in haar  ziekbed dat ze de prachtigste zelfportretten maakte. Ook in de liefde met de kunstenaar Diego Riviera kende ze vooral pijn. Nog tijdens haar leven kon ze exposeren in New York en Parijs en tegenwoordig wordt ze door velen beschouwd als één van de grootste kunstenaars van Latijns-Amerika.

Net zoals Kahlo haar pijn en emoties uitte in haar kunst, kan jij met het dragen van een juweel je persoonlijkheid en identiteit laten stralen!