HILMA – inspired by the work              of Hilma Af Klint

HILMA – inspired by the work of Hilma Af Klint

Bijna 100 jaar lang was deze 19 de eeuwse kunstenares het best bewaarde geheim van Zweden. Hilma's werk bleef lang verborgen. Tot een expo in Guggenheim NY haar eigenzinnig levenswerk  aan het licht bracht. Met 600 000 bezoekers had het Guggenheim het grootste aantal ooit!  Dat wil wat zeggen!

Ik dook in Hilma's werk en ontdekte dat haar beeldtaal mij raakt en ontroert.
In deze snelle, hectische wereld zijn we met velen op een of andere manier bezig met het zoeken van onze spirituele kern. Hilma deed dat, al 100 jaar geleden, via haar schilderijen.

Volgens mij was Hilma de pionier van de vrouwencirkels! FEM was een 5 koppig vrouwengroepje die op vrijdagavond samen op zoek gingen naar de draden die hen verbonden: talent , hartstocht, spiritualiteit.

Het was hun manier om een weg te zoeken in de in die tijd overwegend mannelijk gedomineerde kunstwereld. Stuk voor stuk moedige, vrijgevochten, open minded vrouwen die het lef hadden om hun gevoel te volgen.

Ze waren hun tijd ver vooruit.

Ik zocht naar details in haar grote schilderijen en gaf de zwierige symboliek een Fleurfatale signatuur.

Zo werd mijn juwelencollectie een nederige ode aan de grote fascinerende Hilma Af Klint en haar eigenzinnige spirituele kunst. Ik werkte er met veel passie aan en ik hoop dat jij er ook van houdt!

Deze collectie is een samenwerking met Kunstmuseum Den Haag.